tragantCamp

a l’Alzina de l’Aguda

tragantCamp és la seu de tragantDansa situada en l’entorn rural de l’Alzina de l’Aguda, a la comarca de la Noguera (Lleida).


tragantCamp i el poble de l’Alzina de l’Aguda són un espai i entorn idonis per a un projecte com NATURES.

tragantCamp neix amb el desig de poder oferir diverses activitats en l’entorn rural un espai per gaudir i concentrar-se sense les distraccions, el ritme i l’estrès que poden generar les ciutats. És un espai que es desplega a partir de 3 eixos: el Moviment – Dansa, l’Art i la Natura.

L’any 2005 l’artista Jaume Amigó i la ballarina / coreògrafa Olga Tragant varen arribar a la zona rural de l’Alzina de l’Aguda (la Noguera, Lleida), on varen restaurar les naus d’unes antigues granges en desús per convertir-les en espais de creació, engegant així el projecte de tragantCamp.

Des de l’any 2006, s’hi troba l’estudi de treball de l’artista Jaume Amigó i el 2015 s’acaba d’adequar una nau per les activitats de dansa i pràctiques corporals.

+ info sobre tragantCamp


l’Alzina de l’Aguda
(la Noguera, Lleida)

El poblet de l’Alzina de l’Aguda o també anomenat Alzina de Ribelles és un poblet de 20 habitants situat a la comarca de la Noguera (Lleida), en el llindar amb la comarca de la Segarra.

L’Alzina pertany al municipi de Vilanova de l’Aguda i es troba entre els pobles de Guissona i Ponts. Situat a 487m d’altitud, des de l’Alzina hi veiem el Montsec, El Cadí i el Pirineu. Queda a 125 km de distància de Barcelona (a 1½ h en cotxe), i a 73 km de Lleida. Altres pobles de la vora són: Tàrrega, Artesa, Agramunt i Cervera.

El poble de l’Alzina es troba en mig d’un entorn envoltat de camps d’ordi i blat, i d’alguns bosquets d’alzines i roures, amb unes estacions molt marcades i un paisatge també molt canviant depenent de l’època de l’any. És un entorn molt tranquil i silenciós, amb molt baixa contaminació lumínica i per tant amb cels especialment estrellats.

Pel cultiu de la Dansa, l’Art i la Natura