Sobre NATURES

FESTIVAL
NATURES

NATURES és un festival que gira al voltant de propostes artístiques que dialoguen amb la natura i, concretament, amb el paisatge rural de l’Alzina de l’Aguda, a la Noguera (Lleida).

Quan parlem d’art a la natura, de Land Art o LanDance, ens referim a les formes artístiques que treballen a la natura, amb la natura i a partir de la natura. Així doncs, parlem de propostes artístiques en relació amb un territori, un paisatge, uns elements o un entorn específic.

NATURES és escoltar, crear i aprendre d’ella i amb ella. NATURES és espai on repensar, sentir i apreciar l’art des de la natura i on escoltar la natura des de l’art.

NATURES vol contribuir a dinamitzar un territori pel que fa a l’art i la cultura, creant sinergies entre la població rural local i els vinguts de la ciutat, facilitant el diàleg entre diversos col·lectius i públics.

Motivació

L’any 2005 l’artista Jaume Amigó i la ballarina i coreògrafa Olga Tragant vam arribar a la zona rural de l’Alzina de l’Aguda (la Noguera, Lleida), on vam restaurar les naus d’unes antigues granges en desús per convertir-les en espais de creació, engegant així el projecte de tragantCamp. Des d’aleshores, hem estat treballant per portar a terme unes trobades que fomentin el diàleg amb la natura en aquest territori, a través d’intervencions artístiques.

Durant anys, vam imaginar diverses propostes per posar en marxa un festival a la vora de tragantCamp i, finalment, ja fa més de dos anys, vam decidir tirar endavant la primera edició del festival NATURES.

L’impuls inicial de NATURES sorgeix de la creença que és important donar valor al territori i a la natura i de fer-ho des del llenguatge artístic, donant prioritat a les disciplines artístiques que sentim més properes: la dansa i arts del moviment, sobretot, i les arts plàstiques.