Actuacions Integrades en el Paisatge – Carola Ortiz

2 d’octubre de 2021

Concert de Carola Ortiz amb Sandrine Robilliard i Bartolomeo Barenghi

Pecata Beata és el tercer àlbum com a compositora i productora de la cantant i clarinetista Carola Ortiz, on ha musicat poemes d’escriptores catalanes com Montserrat Abelló, Mercè Rodoreda, Víctor Català i Anna Gual, entre d’altres, per celebrar, a través dels seus versos, l’univers femení de la seva terra.

Tot i que el treball té una forta inspiració musical en el folklore de Catalunya i la Mediterrània, l’enfoc en els arranjaments és més contemporani, amb harmonies jazzístiques i sonoritats que poden recordar també a la música de cambra moderna.


Carola Ortiz (Terrassa) – Filla de músic de jazz i de mare del món del teatre. Va créixer musicalment entre la Jazz Cava de Terrassa i el Conservatori de la mateixa ciutat. Es va seguir formant al Taller de Músics i a l’Esmuc, tant en cant com en clarinet. Combina la seva passió per viatjar amb l’exploració i l’estudi de la cultura musical d’altres indrets. Carola ha interpretat les seves composicions a clubs i festivals de la Península, França, Itàlia, Nova York, Canadà, Índia, Alemanya, Anglaterra i Hongria.

Com a col·laboradora, ha tocat amb primers noms del jazz, del flamenc i de l’escena world-folk, tant en l’àmbit nacional com internacional. Ha col·laborat en més de 20 discos i coproduït tres àlbums amb grups propis (Minimal Hits i AxisOrca). El 2016 inicia la seva carrera com a solista amb els àlbums: “Sirin” (2016), doblement nominat als Independent Music Awards de NY, i “Spirala” (2018) inclòs entre els millors discs del 2019 recomanats pel periodista americà Ted Gioia.