Actuacions Integrades en el Paisatge – Joan Català

2 d’octubre de 2021

Pelat és una proposta que esborra les fronteres entre la dansa, el circ, el teatre i la performance; entre públic i espectacle. Una revisió natural de tècniques artesanals i records propis. Una mostra canviant i única com a resultat de la interacció amb l’espectador.

Pelat traça un pla previ i, de manera particular, recupera les mirades de les feines fetes a mà i sense mitjans tecnològics.


Joan Català (Barcelona) – Inquiet i de mirada curiosa sobre les arts plàstiques i les arts del moviment, Joan Català entén el fet escènic com un espai de diàleg entre l’humà, l’objecte i l’entorn, on el joc i el treball s’empelten amb les eines, les vivències i les idees de cadascú.

Ha estudiat en diferents escoles de circ, com Carampa a Madrid, Rogelio Rivel a Barcelona i l’Escola Nacional de Circ a Moscou, per especialitzar-se en el treball d’equilibris acrobàtics. Paral·lelament es forma en dansa contemporània, teatre de gest i pallasso. Ha treballat en teatres i festivals de tot el món amb les companyies Daraomai, Circus Klezmer, Los 2Play o Cia. Mudances-Àngels Margari i Lali Ayguadé.

El 2012 comença a desenvolupar les seves peces amb ‘Pelat’ i, posteriorment, crea ‘Menar’ i ‘5.100m/s. El seu treball ha rebut el suport de Fira Tàrrega, El Graner centre de creació del cos i el moviment, Cronopis Espai de circ a Mataró, festival SISMÒGRAF d’Olot, festival TNT Terrassa, Trayectos danza Zaragoza, l’Animal a l’esquena a Celrà, Mika projects i el Mercat de les Flors.


+ VÍDEO i més info