Intervencions Artístiques en l’entorn rural

4 d’octubre de 2020
Dels gestos perduts i els sons oblidats

EMMA RIBA i DAVID FONT amb Marta Moran, Xavi Pérez i Pere Vilarrubla (Dansa)

Tornar al llistat d’artistes

Dels gestos perduts i els sons oblidats és una recerca a través del so i el moviment que posa la mirada en els costums i tradicions agrícoles de l‘Andorra del segle passat. El punt de partida consisteix en re-aprendre algunes de les tasques agrícoles dels segles passats agafant aquelles eines més primitives que necessiten una tècnica especial, entendre’n la funció i la pràctica, i endinsar-nos en els ritmes de treball que cada tasca necessitava.

A través de la manipulació de les eines, volem aplegar en forma d’espectacle en viu accions, gestos, sons i ritmes que mostren una activitat ja passada i a la vegada posen en relleu la bellesa del saber fer, la duresa de les feines repetitives, i la necessitat de la tècnica per sobre de la tecnologia.


David Font Bernet – Músic, intèrpret professional de la guitarra clàssica i artista sonor que es caracteritza per la seva polivalència i capacitat d’adaptació en noves situacions artístiques i nous estils musicals. Busca col·laboració amb diferents disciplines com la poesia, la fotografia, i en especial la dansa contemporània en la qual ha estat profundament immers des dels últims 5 anys. Cerca la manera de trencar la impersonalització musical a través del treball dels/les ballarins/es contemporanis/es.

Emma Riba Santuré (Andorra) – Ballarina i creadora. Treballa com a ballarina intèrpret principalment amb les companyies Ex Nihilo (Marsella) i Cielo RasO (Donosti) i també amb coreògrafs com Willi Dorner i Zsuzsa Rozsavolgyi. Paral.lelament a la seva vessant com a intèrpret, forma part del col·lectiu La Súbita juntament amb la Laura Alcalà, on combinen projectes de creació, pedagogia i projectes comunitaris, i col·labora amb el guitarrista David Font en projectes que posen la mirada en les intervencions “site-specific”.

Festival NATURES

Propostes Artístiques en l’entorn rural

Aviat publicarem el programa NATURES’21

Convocatòria NATURES’21
Residències de creació i mostra en l’entorn rural