Intervencions Artístiques en l’entorn rural

4 d’octubre de 2020
Formes

VÍCTOR MATA
(Arts Plàstiques)

Tornar al llistat d’artistes

Formes és una instal·lació de pedra seca feta a partir dels recursos naturals propis de l’indret, que es conceptualitza en consonància amb el paisatge que envolta l’Alzina i amb la morfologia dels camps que modelen el terreny.

L’acció antròpica sobre aquest territori ha transformat històricament la natura original en benefici propi. Avui dia, l’ús de maquinària i la tendència cap a una agricultura extensiva continua modificant el paisatge constituït per camps cerealístics, alguns encara estan delimitats per marges de pedra seca i per estretes franges de vegetació autòctona i altra d’introduïda. Aquests condicionants connecten Formes amb l’ancestral relació dialògica de l’acció humana amb l’evolució natural i el paisatge cultural fruit d’aquest d’equilibri.


Víctor Mata (Barcelona) – Artista i historiador, participa en certàmens de Land Art, realitza instal·lacions artístiques per a Ajuntaments i entitats culturals, i porta a terme projectes educatius d’Art de la Natura per a escoles, impartint també conferències sobre l’Art de la Natura, paisatge i pedra seca. Treballa en l’aplicació d’accions artístiques destinades a programes de recerca, reconstrucció i divulgació de construccions i paisatge de pedra seca, en projectes de memòria històrica i de protecció de la natura. Actualment presideix la Land Art Associació Catalunya.

També dirigeix Dos Punts Documentació i Cultura, S.L., empresa especialitzada en organització d’arxius, biblioteques i producció cultural (www.dospunts.net). Ha publicat diversos llibres, articles, comunicacions i ponències sobre el món professional de la seda, la procuradoria, apotecaria, immigració occitana, història local i moderna. Ha comissariat i produït exposicions temàtiques i documentals.

Festival NATURES

Propostes Artístiques en l’entorn rural

Aviat publicarem el programa NATURES’21

Convocatòria NATURES’21
Residències de creació i mostra en l’entorn rural