Intervencions Artístiques en l’entorn rural

4 d’octubre de 2020
Górecki

QUIM VILAGRAN
(Dansa)

Tornar al llistat d’artistes

Górecki és una peça de dansa de curta durada en procés d’investigació i creació que s’inspira en l’escultura de l’artista alemanya Kiki Smith, Costelles, creada el 1987. És una reflexió sobre com la naturalesa humana es relaciona amb el seu entorn, és a dir, com el moviment del tors i el gest respiratori dialoguen amb l’espai. Així mateix, la proposta s’ha investigat a partir de la partitura de la Simfonia núm. 3 del compositor polonès Henryk Górecki, composta el 1976, i també coneguda com a Simfonia de les lamentacions.

En la residència de creació a NATURES’20 s’investigarà la relació del cos amb el paisatge agrícola i rural de l’Alzina de l’Aguda i amb les canyes dels canyers com a element escenogràfic. Un diàleg amb la natura, amb la senzillesa de la vida rural i amb la riquesa de les coses que passen amb el pas del temps.


Quim Vilagran (Girona) – Ballarí i intèrpret, creador, docent i biòleg. Investiga i treballa el moviment a partir de la senzillesa, l’eficiència i l’animalitat del cos. S’interessa per la creació de nous llenguatges del cos, amb text i veu i, amb la utilització d’escenografies d’elements nobles i naturals. És fundador de la plataforma Última vèrtebra, un espai d’investigació i recerca al voltant del cos i el llenguatge contemporani, que s’inspira amb l’artesania, la natura i els coneixements tradicionals. S’inicia en art dramàtic a Girona i es forma en dansa contemporània en diferents espais de creació a Barcelona.

Ha participat en diferents projectes de creació com a creador i intèrpret, amb presentacions al Festival Internacional de Pula, Croàcia (2013), Caravana de tràilers (GRUA) en el Grec Festival de Barcelona (2014), Festival TNT – Terrassa noves tendències (2015), nunOff Festival de creació emergent de Barcelona (2016), entre altres llocs. Com a coreògraf també ha dirigit diverses creacions amb diferents col·lectius i realitzat diversos treballs i adaptacions de treballs en llocs específics (Festival Domèstica, Girona), Festival Insitu (Barcelona) o al Festival Corposamente(Itàlia).

Festival NATURES

Propostes Artístiques en l’entorn rural

Aviat publicarem el programa NATURES’21

Convocatòria NATURES’21
Residències de creació i mostra en l’entorn rural