Intervencions Artístiques en l’entorn rural

4 d’octubre de 2020
Tierra trazada

MARCOS NACAR i MATILDE BASSETTI (Dansa)

Tornar al llistat d’artistes

Tierra trazada és una investigació sobre el recorregut com a experiència subjectiva. Dos personatges caminen sense ninguna direcció aparent pel territori. Troben artefactes al seu pas i, a través dels esdeveniments que succeixen, donen nous significats a allò que perceben. Durant la performance compartiran els seus recorreguts amb el públic, que es convertirà en part activa, posant el focus en l’experiència subjectiva de cada un dels participants.

El món que es presenta com a nou quan cambia la percepció, és el món que us volem entregar. Apreciar el rastre dels nostres passos i línies que vau dibuixar a la terra. 


Matilde Bassetti (Itàlia / Berlin) – Ballarina i intèrpret resident a Berlín, on treballa com a intèrpret per a Medhat Aldaabal (Dabkesim; amb el suport de Radial System, Sasha Waltz and friends), The Progressive Wave (UY ZONE), Anna Altobello (LSN) i Michele Rizzo. Amb la seva pràctica artística, investiga com la performativitat comunica amb la nostra vida diària, deixant que les nostres necessitats bàsiques tornin a estar en el centre del discurs artístic.

A partir de 2016 treballa amb l’artista digital Mara Cassiani amb qui actua a Santarcangelo Dei Teatri, Kampnagel, Roma Europa, (The Sky Was Pink; Spirit; Global Bronze), guanyant el 2019 amb l’espectacle “Spirit” el premi Digitalive Romaeuropa. Des del 2019 col·labora amb Marcos Nacar realitzant les peces “Wish you were here”, i la instal·lació  “Sotto al ponte che pugnala la Sicilia” per al col·lectiu “Landescape”.

Marcos Nacar (Barcelona / Berlín) – Actor i ballarí, nascut a Barcelona i resident a Berlín. Inicia la seva experiència en les arts escèniques com a intèrpret en diverses companyies de teatre de Barcelona, com la companyia de teatre de l’oprimit “Impactat”, mentre realitza els seus estudis de Dret a la Universitat de Barcelona, on s’especialitza en Filosofia del dret. Es forma com a ballarí a l’escola tragantDansa i a l’escola Tanzfabrik de Berlin.

La seva pràctica artística es basa a compondre amb allò que ens ve donat. Balla i filma improvisacions site-specific, especialment quan ningú mira. Els seus treballs més recents han estat la interpretació de la peça “Concordança”, presentada al festival de la Mercè, la creació i interpretació del solo “menu” i la co-creació juntament amb Matilde Bassetti de les peces “Wish you were here” i la instal·lació “Sotto al ponte che pugnala la Sicilia” per al col·lectiu “Landescape”.

Festival NATURES

Propostes Artístiques en l’entorn rural

Aviat publicarem el programa NATURES’21

Convocatòria NATURES’21
Residències de creació i mostra en l’entorn rural