La Fina sembra, que uns altres ja recolliran

3 d’octubre de 2021


La segona jornada de NATURES’21 començarà amb una conversa, titulada La Fina sembra, que uns altres ja recolliran, amb la reconeguda artista Fina Miralles, pionera de l’art conceptual a Catalunya i a l’Estat Espanyol.

La Fina Miralles ens ha obert les portes de casa seva i ens ha regalat una xerrada entranyable sobre el seu sentir de la vida, l’art i la natura. El resultat d’aquesta trobada el podrem veure en format audiovisual el 3 d’octubre al festival NATURES’21 !

La seva obra ha estat marcada per una forta vinculació amb la natura, i pel treball amb elements com els arbres, la terra, l’aigua i el seu propi cos. Miralles tenia uns vincles molt estrets amb Agramunt per part de la seva família materna i és aquí on estableix una relació estreta entre natura, art i vida.


Fina Miralles (Barcelona)

Artista de renom, recentment la seva obra ha estat exposada al MACBA (Museu d’Art Contemporani de Barcelona). Formada en Belles Arts a Barcelona, va fer estades a Amèrica del Sud, França i Itàlia, abans d’instal·lar-se definitivament a Cadaqués el 1999.

L’obra realitzada per Fina Miralles s’expressa en diferents llenguatges i se la situa dins de la primera generació d’artistes conceptuals de Catalunya i se la considera pionera en l’art de la performance a Catalunya.

Havent realitzat nombroses exposicions des de l’any 1973, Fina Miralles té obra a les col·leccions del Museu d’Art de Sabadell, el Museo Reina Sofía de Madrid i el MACBA de Barcelona. És Premi Nacional de Cultura 2018 per la Generalitat de Catalunya i, aquest any 2021, li han atorgat el Premi GAC (Galeries d’Art de Catalunya) per la seva trajectòria artística.