Dansa a la Natura. Cultivant l’escolta i la creativitat

del 10 al 12 d’octubre de 2020

Curs residencial
amb Olga Tragant

Tornar al programa de NATURES’20

Cultivant l’escolta i la creativitat a la Natura

En aquest curs ens centrarem en els elements de l’entorn natural com a generador de la nostra exploració i improvisació. Partirem del paisatge i els seus elements, tals com: els arbres, el vent, les pedres, la terra, les fulles, etc. cercant un diàleg, intercanvi i fusió entre el paisatge del cos, el moviment i el paisatge que ens envolta.

Què ens desperta el contacte i el diàleg amb els elements de l’entorn natural? Com ens parlen l’entorn i els seus elements? Com motiven la nostra expressió i creació?

Ens endinsarem en exercicis que ens facilitin una obertura corporal-mental per entrar en un estat d’escolta i de percepció, en un lloc disponible i desinhibit que ens permeti passar de la contemplació a l’acció i al desenvolupament de l’acció, la creació. Afinarem els sentits per obrir-nos a la percepció, l’imaginari i la fiscalitat del cos.


Olga Tragant (Barcelona)

Coreògrafa, ballarina, professora de dansa i moviment. Es forma en dansa als Estats Units: Màster en Dansa Contemporània (Universitat d’Illinois a Urbana-Champaign, 1988 – 1993) i a Movement Research, Susan Klein School, Trisha Brown School (Nova York, 1993 – 1995). També estudia un any a la School for New Dance Development (Amsterdam, 1997). Al 2002 realitza una estada al Japó per estudiar Butoh. S’ha format en Anatomia pel Moviment amb Blandine Calais-Germain des de l’any 2000 fins l’actualitat, havent realitzat la formació en Periné i Moviment.

L’Olga és llicenciada en Ciències de l´Educacio Física, Universitat de Barcelona, INEF, i té un Màster en Psicologia de l’Activitat Física (Universitat d’Illinois a Urbana-Champaign, 1988 – 93). Des del 1993 ha desenvolupat un seguit d’espectacles i projectes de creació que s’han mostrat a Catalunya i en diversos països europeus i també als Estats Units, Japó i Mèxic i al Marroc.

Des de l´any 2002 dirigeix tragantDansa [educació i creació en moviment], i recentment amplia l’activitat a tragantCamp, un espai rehabilitat en l’entorn rural. L’Olga Tragant té una experiència de vint-i-cinc anys en la docència de la dansa.

Al llarg de la seva trajectòria com a coreògrafa s’ha interessat pels treballs en espais específics, i des de ja fa uns  8 anys que investiga la dansa en entorns naturals i rurals.  Ha realitzat alguns projectes fruit d’aquesta recerca, tals com: LanDance i Seeds in the Body.

Informació pràctica

Arribada: dissabte matí a les 11h
Finalització: dilluns tarda a les 17h aprox
Allotjament i àpats a tragantCamp

Preu: 235€ / 215€ per qui s’apunti abans del 14 de setembre
Inclou la participació en el laboratori, l’allotjament i tots els àpats

Preu: 270€ / Inclou la participació en el laboratori, l’allotjament i tots els àpats + la participació en totes les activitats de la Jornada de principal de NATURES amb públic

Places limitades: allotjament màxim per a 12 persones
Política de cancel·lació: en el cas de què tragantDansa hagués d’anul·lar el curs-residencial per causes de la COVID-19, us tornaríem la totalitat de l’import pagat.

Festival NATURES

Propostes Artístiques en l’entorn rural

Aviat publicarem el programa NATURES’21

Convocatòria NATURES’21
Residències de creació i mostra en l’entorn rural