festival

NATURES’21

2 i 3 d’octubre
9 – 12 i 23 i 24 d’octubre

a tragantCamp (l’Alzina de l’Aguda, la Noguera)

3ª edició

EL FESTIVAL

NATURES és un festival que gira al voltant de propostes artístiques que dialoguen amb la natura i, concretament, amb el paisatge rural de l’Alzina de l’Aguda, a la Noguera (Lleida).

Un espai de trobada entre les disciplines artístiques de la dansa i les arts plàstiques.

Un espai on repensar, sentir i apreciar l’art des de la natura i on escoltar la natura des de l’art.


PROGRAMACIÓ 2021

Jornades amb públic
2 i 3 d’octubre

Dissabte 2 d’octubre

Començarem la primera jornada del festival abordant la relació entre art i territori. Ho farem conversant amb la historiadora de l’art Maria Garganté i gaudint d’espectacles de dansa, moviment – circ i música, treballs cultivats i madurats en altres llocs i que ara passaran per NATURES per integrar-se en el paisatge de l’Alzina de l’Aguda. Són creacions que dialoguen amb la tradició, la ruralitat i la memòria des de la contemporaneïtat.

Diumenge 3 d’octubre

Jornada de matí i tarda, amb un programa ple d’activitats. Al matí escoltarem les paraules sàvies de l’artista Fina Miralles i obrirem els sentits amb un taller obert a tothom, on entrarem en contacte amb els elements de la natura. A la tarda, tot fent una passejada, ens deixarem sorprendre per les diferents peces del Recorregut Itinerant d’Intervencions Artístiques. Seran 8 creacions de cultiu recent, elaborades durant les Residències de creació a tragantCamp.


Laboratoris i residències de creació
Land Art i LanDance
9 – 12 d’octubre

Laboratori de creació
Dance on Land
/ 9 – 12 oct

Dirigit pel ballarí i coreògraf Shinichi Iova-Koga. Ens endinsarem en el paisatge creant un joc artístic amb les matèries i patrons inherents en l’entorn, explorant i donant respostes des del cos.

Laboratori de creació Art Neo-Rupestre / 23 – 24 oct

Dirigit per l’artista Nil Nebot. A través de la pràctica, treballarem els vincles entre la creació artística contemporània, la naturalesa salvatge i l’entorn rural.

Residències de creació
/ 17 – 29 set

Programa dedicat al suport en el desenvolupament i mostra de propostes artístiques que s’integrin, es relacionin i dialoguin amb l’entorn rural de tragantCamp i l’Alzina de l’Aguda (la Noguera, Lleida).EDICIONS ANTERIORS

1a edició de NATURES / Juny de 2019

2a edició de NATURES / Octubre de 2020