Intervencions Artístiques en l’entorn rural – Anna Fontanet

3 d’octubre de 2021

… i escoltar l’herba com creix

ANNA FONTANET
(Dansa)

Tornar a les Intervencions Artístiques
Tornar al llistat d’artistes

… i escoltar l’herba com creix és una declaració d’intencions. Un llistat de (im)possibilitats, amb la intenció d’alterar amb subtilesa la percepció, la perspectiva i l’instint. Una proposta que neix com a escissió dels projectes en els quals he estat immersa en aquests darrers anys i que tenen com a centre de la investigació el moviment, la veu i els cossos sonors.

Proposo fer una immersió en l’espai, un recorregut, una partitura de moviment. Crear una banda sonora visual orquestrada pels elements de l’entorn. Afegint, com a part de la recerca, acompanyament sonor i/o plàstic a la composició. Quina afectació té el so de la pluja, el soroll de les pedres sota els nostres peus, l’olor de l’herba? Fins a on podríem aguditzar la nostra percepció sensorial? Que passaria si augmentes la nostra ràtio d’escolta. I si poguéssim escoltar l’herba com creix?


Anna Fontanet Bassas (Barcelona) – Ballarina, creadora i artista independent amb seu a Barcelona. Les seves creacions giren entorn de l’escolta activa, la composició instantània i en la creació d’instruments autogeneratius. Entrellaçant les arts digitals i les arts de moviment en diàleg performatiu moguda per la curiositat i l’instint.

Rep inicialment la seva formació professional de dansa al centre VARIUM (Barcelona), es gradua en disseny gràfic a ELISAVA (Universitat Pompeu Fabra) i en un Màster d’Arts Digitals (IDEC). Des d’aleshores segueix mestres i coreògrafs amb els quals troba afinitat en camps artístics híbrids. L’Animal a l’esquena (Celrà), Vitlycke – Centre for Performing Arts (Suecia), L’Arlequí (Banyoles) i Earthdance (Plainfield) són els més destacats.

D’ençà del 2017, i un cop havent col.laborat amb projectes com a ballarina internacionalment , emprèn la seva trajectòria com a creadora amb Blanc Salvatge , N.A.N (Now ask nothing- Nothing ask now) i ara «I escoltar l’herba com creix». Ha rebut suport de Hier -Jetzt Festival (Munic), la Faktoria (Pamplona), Danzalava (Alava), Sala Baratza (Vitoria), La Caldera i La Poderosa (Barcelona). I ha estat becada per la Generalitat de Catalunya per a la recerca i la innovació en l’àmbit de les arts escèniques.