Intervencions Artístiques en l’entorn rural – Anna Fontanet

3 d’octubre de 2021

… i escoltar l’herba com creix

ANNA FONTANET
(Dansa)

Tornar a les Intervencions Artístiques
Tornar al llistat d’artistes

… i escoltar l’herba com creix és una declaració d’intencions. Un llistat de (im)possibilitats, amb la intenció d’alterar amb subtilesa la percepció, la perspectiva i l’instint. Una proposta que neix com a escissió dels projectes en els quals he estat immersa en aquests darrers anys i que tenen com a centre de la investigació el moviment, la veu i els cossos sonors.

Proposo fer una immersió en l’espai, un recorregut, una partitura de moviment. Crear una banda sonora visual orquestrada pels elements de l’entorn. Afegint, com a part de la recerca, acompanyament sonor i/o plàstic a la composició. Quina afectació té el so de la pluja, el soroll de les pedres sota els nostres peus, l’olor de l’herba? Fins a on podríem aguditzar la nostra percepció sensorial? Que passaria si augmentes la nostra ràtio d’escolta. I si poguéssim escoltar l’herba com creix?


Anna Fontanet Bassas (Barcelona) – Ballarina, creadora i artista independent amb seu a Barcelona. Rep inicialment la seva formació professional de dansa al centre VARIUM (Barcelona) entre 2004- 2007 i es gradua en disseny gràfic a ELISAVA (Universitat Pompeu Fabra). Des del 2008 segueix mestres i coreògrafs amb els quals troba una afinitat en aquests dos camps artístics.

Forma part de la companyia Nadine Gerspacher, amb qui realitza la peça “Elegantly Wasted” (2011). Col·labora a la ciutat de Munic (Alemanya) amb el coreògraf Stephan Herwig des de 2012 fins al dia d’avui, en les peces “In This Very Moment”, “Unleashed”, “Monument” i “Schweifen”. Interpreta amb Katja Mirjam Boom, “Die Faszination der fünfsamkeit” (2012), i amb la coreògrafa Sabine Glenz, “Rhizom” (2018). A partir de 2017 inicia la seva trajectòria com a creadora amb la seva primera peça “Blanc Salvatge”, que presenta en festivals com HIER=JEZTZ de Múnic, a la Sala Baratza de Vitòria-Gasteig i a la Caldera, dins de la Quinzena Metropolitana de la Dansa.