Intervencions Artístiques en l’entorn rural – Estitxu Arroyo

3 d’octubre de 2021

Zahorí: cuerpo de vibración

ESTITXU ARROYO
(Art de l’acció)

Tornar a les Intervencions Artístiques
Tornar al llistat d’artistes

A partir del meu últim treball de creació: La memòria de la carn, que va ser estrenat al festival de dansa de Navarra a l’abril 2021, enfoco el meu interès i exploro al voltant de la memòria de la terra, els arbres i la natura àrida, crua i bella, de la zona sud de Navarra on estan les meves arrels.

M’interesso en el cos concebut com a ecosistema viu i la seva connexió amb els cicles, l’agricultura … I, especialment, em centro en els saurins com a figura central de la meva investigació. La vibració dels cossos. L’escolta subtil d’aquests espais. Els ossos. La materialitat del cos com a conductora. L’antiga saviesa que ha estat transmesa a través dels cossos, senzills mecanismes i històries. Zahories. Radioestèsia. Moviment i Origen. Font i terra.


Estitxu Arroyo Sánchez (Pamplona) – Desenvolupa el seu treball en l’àmbit de la investigació i creació de les arts escèniques i del moviment, com a artista interdisciplinar. Estudis a l’escola Navarra de teatre. Llicenciatura a l’Institut de Teatre en l’especialitat de teatre corporal. Amplia la seva formació a la Universitat de les Arts de Berlín (UdK) i, posteriorment, obté un màster en pràctica escènica i cultura visual, a Madrid.

L’any 2011 inicia el seu projecte Cuerpo-Documento, que continua desenvolupant. La seva obra es construeix a partir de processos orgànics, en els quals el cos és l’espai central de la investigació i la pràctica, i que es despleguen en diferents formats, que van des de l’escènic, al coreogràfic, instal·latiu, audiovisual i plàstic. Acompanya i nodreix el seu treball artístic amb la pedagogia i la docència, sempre en relació amb les arts vives, la investigació del treball corporal i del moviment.

.