Intervencions Artístiques en l’entorn rural – Jo Milne

3 d’octubre de 2021

Un element específic de la meva pràctica artística és la investigació de les estructures subjacents de codis, llenguatge, comunicació o matèria. En projectes passats he considerat la ressonància visual de diferents formes de seqüenciació, com les partitures de Pianola i les estructures fractals en representacions artístiques i, més recentment, les especulacions teòriques dins de la física contemporània. Aquestes representacions van juxtaposar el digital amb la cosa material, fusionant la precisió dels codis binaris amb les propietats físiques de la pintura.

El projecte Out of sight pretén desenvolupar, en el marc de la residència NATURES’21, series a partir de processos d’interacció i de mutació al nivell molecular, dels éssers invisibles que acompanyen la nostra presència en el camp. El projecte planteja com el procés creatiu pot establir paral·lels visuals amb les interaccions i activitats d’éssers que són constants, però que no veiem.


Jo Milne (l’Alzina de l’Aguda) – Artista i investigadora, llicenciada amb un Màster en Belles Arts a Edinburgh College of Art i a la Universitat d’Edimburg i un Màster en gravat al London Institute (Camberwell College of Art). Va obtenir un doctorat en Belles Arts el 2016 per la Universitat de Barcelona per la seva tesi “Estructures invisibles”, on considerava l’ús de metodologies utilitzades per científics, artistes i visionaris per visualitzar l’invisible. Aquesta investigació ha consistit en col·laboracions amb programadors i científics a CitiLab (Cornellà), el VHIR, Barcelona i el departament de Química de la Universitat de Barcelona.

Ha realitzat residències a l’Institut de Recerca en Biomedicina (IRB Barcelona), a l’Irish Museum of Modern Art (Dublín), al Museu de Sabadell (Sabadell) i al PATH (Londres) i un intercanvi de recerca a la Massachusetts School of Art (Boston). Exposada tant en l’àmbit nacional com internacionalment, la seva obra forma part de col·leccions públiques i privades en Europa i les Amèriques.