Intervencions Artístiques en l’entorn rural – Mar Serinyà Gou

3 d’octubre de 2021

Quan la flor s’asseca…

MAR SERINYÀ GOU
(Art de l’acció)

Tornar a les Intervencions Artístiques
Tornar al llistat d’artistes

Quan la flor s’asseca… és una acció performàtica que enfoca la mirada cap a allò essencial, prenent la flor seca com a metàfora. Concretament la flor de l’herba de St. Joan (hypericum perforatum), també coneguda com a hipèric o herba de cop, que gaudeix de múltiples propietats medicinals i que es troba als marges dels voltants del poble de l’Alzina de l’Aguda.

L’herba de St Joan, infusionada, serveix com a antidepressiu. Els grecs la coneixien com l’herba de l’alegria, ja que millora la concentració i ajuda a fer desaparèixer el cansament i la tristesa. També es fa servir en forma d’oli per calmar dolors musculars i d’articulacions, curar ferides, cops, èczemes i cremades lleus.

Aquesta acció performativa començarà amb la collita de la flor de St. Joan fresc, de flors grogues i intenses. Quan arribi la tardor i durant NATURES’21 ja s’hauran assecat i, malgrat que les flors ja no seran tan intenses i belles com a l’estiu, continuaran posseint la seva essència, que en aquell moment es farà més present. Aquest serà el punt de partida de l’acció performàtica.


Mar Serinyà Gou (Torroella de Montgrí) – Artista visual especialitzada en l’art d’acció, combinant amb el dibuix, la pintura, la fotografia, la creació sonora i la instal·lació. El seu treball creatiu està íntimament relacionat amb la seva recerca vital personal i per dur-la a terme utilitza el seu propi cos. En el seu treball sovint hi és present la natura, el paisatge i la vida quotidiana en relació amb un medi rural.

Mar Serinyà és Doctora en Belles Arts (2016), Màster de creació artística (2010) (U.B.), Grau professional de música (especialitat en cant) pel Conservatori de música de Barcelona (2009).

Ha realitzat diverses accions performàtiques i exposicions a diferents centres com Out of site, Chicago (2020), Centre cultural la Mercè (2020), CCCB_ Centre de cultura contemporània de Barcelona (2019), Festival Art i Gavarres (2019), Museu de l’Empordà_Figueres (2019), ARBAR- Centre d’Art i natura (2018), Ü del Bac-Cultura als afores (2018), La Muga Caula (2017), Festival Inund’Art i Bòlit St. Nicolau (2018), Bòlit_ Centre d’Art Contemporani de Girona (2016), Fundació Vilacasas (2015), entre d’altres.