Intervencions Artístiques en l’entorn rural – Montse Álvarez, Maya Bodiley i Lorenzo Avolio

3 d’octubre de 2021

Speaking in tongues

MONTSE ÁLVAREZ, MAYA BODILEY i LORENZO AVOLIO (Dansa)

Tornar a les Intervencions Artístiques
Tornar al llistat d’artistes

Speaking in Tongues és un concepte desenvolupat originalment per a un projecte de videodansa dirigit per la creadora i ballarina Maya Bodiley. És el viatge de dos personatges – representats per Montse Àlvarez i Lorenzo Avolio – força peculiars i curiosos que, a través d’un joc seductor, desentès, divertit i humorístic que estableixen entre ells i amb el paisatge, busquen una comprensió en un univers surrealista i salvatge.

Volem recuperar la idea i l’estètica del projecte per crear una peça de dansa site-specific per ser representada en directe. Speaking in Tongues «parla» de la comunicació, del llenguatge que creem entre persones i amb l’entorn, i crea una realitat paral·lela a través de la curiositat dels intèrprets cap a l’entorn natural. Speaking in Tongues requereix una configuració salvatge; és una col•laboració directa amb els elements de la natura i serveix per celebrar l’entorn intervingut. Pretén ser un viatge de l’audiència guiat per les intèrprets a través del paisatge.


Montse Álvarez (Alt Urgell / Barcelona) – Va estudiar el grau en Biologia a la Universitat de Barcelona (UB) i paral·lelament es va formar en dansa contemporània a l’escola Area i en diferents espais de la ciutat de Barcelona. Va continuar formant-se en el “NOD International Contemporary Dance Program” (Torí) i en el programa de formació professional de La Faktoria Choreographic Center (2019, Pamplona).

Ha col·laborat amb artistes de diferents àmbits, entre elles l’escriptora i poeta Sònia Moll. És creadora del projecte Prova d’estat, presentat en la primera edició del cicle d’art contemporani Cebes Tendres (La Seu d’Urgell, 2019). Cocreadora i intèrpret de J-AhO! II, estrenat al festival dFERIA 21. Col·labora com a creadora i intèrpret en el projecte Aiga! del músic Ivan Garriga. Actualment treballa en un nou projecte de creació amb l’artista visual Alicia Santamaria.

Maya Bodiley (Devon, Anglaterra) – Resident a Londres, va començar a desenvolupar el seu llenguatge de moviment a través de l’exploració de l’entorn natural on va créixer. Va entrar a estudiar el Grau en Dansa a la Universitat de Chichester, Anglaterra (2015), realitzant una estada d’un any a l’Escola Superior de Danza (Lisboa, Portugal). Continua desenvolupant-se professionalment a Brusseles, amb tallers in- tensius amb David Zambrano, Anton Lachky i Judith Sánchez, entre altres. El 2019 es va incorporar al programa de formació professional de La Faktoria Choreographic Center (Pamplona).

Des del 2019 fins a l’actualitat, treballa en residència amb diverses companyies (Dinamo Danza, de Carmen Larraz, The Yonis, Morvell Dance, Twenty Something, etc) i presenta projectes a festivals com Danzad Danzad Malditos (Pamplona), Espontaneo (Mèxic), Extintion Rebellion (Londres). Actualment dona classes per a organitzacions com la Greenwich Dance i FCC London.

Lorenzo Avolio (Còrsega, Itàlia) – Resident entre Barcelona i Menorca, on té el seu primer contacte amb la dansa, rebent classes regulars a Nunart, La Bonita i el Centre Cívic Barceloneta. Aviat va descobrir una profunda passió per la dansa contemporània i va començar a entrenar professionalment. Participa en festivals internacionals com el “Reves” i “EXIN” i Després va començar el programa de formació professional de La Faktoria Choreographic Center (Pamplona) on va estar dos anys.

Durant aquests anys, treballa amb pedagogs com Judith Sánchez, Albert Quesada, Laura Aris, Mark Tompkins, Isael Mata, Martin Nachbar, Lali Ayguadé, entre altres. Com a intèrpret, actua com a ballarí en el festival Danzad Danzad Malditos, a Pamplona, i a la peça Sendero juntament amb David Nóvoa i la música Kaori Ishihara. És membre fundador del col·lectiu Menorcamedusa, que organitza intensius de dansa contemporània a Menorca.