Intervencions Artístiques en l’entorn rural – Gráinne O’Carroll i Sophie Kasser

3 d’octubre de 2021

Cap dona ordinària

GRÁINNE O’CARROLL i SOPHIE KASSER (Teatre Físic)

Tornar a les Intervencions Artístiques
Tornar al llistat d’artistes

It’s a real Co-incidence és un projecte on investiguem la identitat del nostre ser dones, així com les nostres diferents formes corporals, construccions i màscares. Ens preguntem què fa que una persona sigui forta. Què significa realment l’èxit? Per què es col·loquen determinades figures sobre pedestals, elevades a un estatut superior, exposades públicament, afalagades, congelades en el temps? Convidem el públic a trencar el motlle i descobrir un estat fluid sense el pes de la pedra.

En reacció a les paraules de Nancy Huston «el meu nom, aquesta és la meva primera ficció», aquesta actuació comença amb una dona que pren la posició d’una estàtua imaginària en què apareix com una dona forta.


Gráinne O’Carroll (Dublin) – Artista, intèrpret multidisciplinària, el seu treball s’inspira en anys de formació en gimnàstica, dansa i, posteriorment, a través de col·laboracions amb artistes d’arts escèniques i visuals. El 2016 es va graduar amb una llicenciatura en Art i Disseny Tèxtil i Cultura Visual al National College of Art and Design de Dublín, seguida de la seva formació al Centro Moveo de Barcelona, obtenint el diploma en Teatre Físic i Mim Corporal Dramàtic l’any 2019.

El seu treball gira al voltant del cos i el seu entorn, interactuant amb el públic mitjançant actuacions específiques del lloc, instal·lacions multimèdia i processos educatius. Entre 2016 i 2020 va convertir un magatzem industrial deteriorat en el seu estudi d’art independent i espai d’arts polivalents a Dublín. El 2020 va rebre el finançament del Irish Arts Council per desenvolupar una creació durant una residència a Moveo, Barcelona.

Sophie Kasser (Suïssa / Barcelona) – Intèrpret, directora i professora, Kasser s’interessa per l’expressivitat del cos i processos d’investigació col·laborativa. Nascuda a Suïssa i resident a Barcelona, comença a formar-se des de ben jove en dansa i circ a escoles com l’estudi Harmònic de París, el Beetchouc Circus de França o l’escola Marta Graham de Nova York. S’especialitza en teatre físic i va ser membre de la companyia Theatre de l’Ange Fou de Londres durant diversos anys.

Sophie es va traslladar a Barcelona el 2004, on va cofundar Cia Moveo, amb la qual actua, dirigeix i produeix. En els darrers 15 anys, ha realitzat gires amb nombrosos espectacles i projectes premiats a països com Bèlgica, Xile, Croàcia, Espanya, França, Hongria, Israel, Itàlia, Corea, Polònia, Portugal, Puerto Rico, Romania, Suïssa i el Regne Unit.

.