Laboratori ‘Art Neo-rupestre’

23 i 24 d’octubre de 2021

Curs cap de setmana
amb Nil Nebot

Els vincles entre la creació artística contemporània, la naturalesa salvatge i l’entorn rural

El Land Art és un moviment artístic que crea Art a la Natura. Al llarg de la història d’aquesta branca artística, que troba els seus orígens a la dècada dels 60, hi ha hagut diferents corrents o maneres de relacionar-se amb l’entorn, algunes més pures i ecològiques, i d’altres més intervencionistes.

L’objectiu d’aquest curs és estrènyer els vincles entre la creació artística contemporània, la naturalesa salvatge i l’entorn rural. Posarem en relació l’art i el territori a través de la pràctica desenvolupada per l’artista Nil Nebot, que anomena amb cert caire irònic “Art Neo Rupestre”. Aquesta consisteix a utilitzar per a la creació artística únicament els materials que poden ser trobats en entorns naturals.

D’aquesta manera, podrem adquirir coneixements sobre el medi i també sobre algunes tècniques prehistòriques o del món rural tradicional, que poden servir-nos per a la creació de nous treballs i discursos artístics dins la contemporaneïtat.

horaris i continguts

Dissabte matí: 11 h – 14 h
Pigments i creació pictòrica a la natura.

Reconeixerem pigments d’origen mineral i el procés necessari per a la creació de pintures. Explorarem les possibilitats de les pedres com a suport pictòric, i els diferents registres que podem utilitzar com per exemple l’esgrafiat i el relleu.

Dissabte tarda: 16 h – 19 h
Fibres i recursos vegetals.

Reconeixement de les plantes fibroses, les seves preparacions i els seus usos tradicionals. Taller de confecció de cordill, lligams i trenats.

Diumenge matí: 10 h – 14 h
Crear a la natura.

Des de perspectiva contemporània, Reflexionarem i prendrem consciència dels nostres vincles amb l’entorn natural i rural. A partir dels coneixements adquirits durant el curs, posarem a prova les nostres capacitats envers la natura amb la creació d’una instal·lació.


Nil Nebot (Barcelona)

Nil Nebot Torrella neix l’any 1993, en ple desenvolupament de l’era digital. A diferència dels seus coetanis no se sent atret per les noves tecnologies i prefereix passar el temps lliure submergit en la natura.

Al bosc Nil descobreix l’espai ideal per poder crear un art que té una forta connexió amb l’essència primària de l’ésser humà. Reconquesta la independència de tot el que és artificial, arribant a produir pinzells, pintura i totes aquelles eines necessàries per crear un “art sostenible”. En la naturalesa troba la seva inspiració. El respecte al medi ambient és intrínsec a la feina de Nebot. Res està “prefabricat” al seu cap: només el condueix l’atzar i la fantasia. Deixa la seva obra a plein air, perquè la naturalesa pugui completar el treball.

Informació pràctica

Arribada: dissabte matí a les 10:30h
Finalització: diumenge tarda a les 17h aprox
Allotjament i àpats a tragantCamp
Places limitades: pel què fa a l’allotjament

Política de cancel·lació: en el cas de què tragantDansa hagués d’anul·lar el curs complet per causes de la COVID-19, us tornaríem la totalitat de l’import pagat. En els demés casos d’anul·lació per raons personals, no hi ha devolucions.