Organització i equip

Organització
Associació tragantNATURES

Equip
Direcció artística: Olga Tragant
Comunicació: Maria Pinell
Organització: Olga Tragant i Maria Pinell
Producció: Jaume Amigó
Vídeo: Productora Cosnu
Fotografia: Aida Vargas, Alba Suñé, Imma Llobet, Montse Subirats
Cuina: Eduard Cortés

Associació tragantNATURES

Associació tragantNATURES té com a finalitat cultivar l’art en les seves diferents expressions i vessants: creativa, divulgativa i educativa. Ens centrem en les disciplines i llenguatges de l’art del moviment – sobretot, la dansa- i les arts plàstiques. Puntualment, també incorporem altres disciplines artístiques.

L’associació duu a terme cicles, mostres, tallers, xerrades i residències i realitza la seva activitat prioritàriament a l’Alzina de l’Aguda, a la Noguera, Lleida.


tragantDansa [educació i creació en moviment]

tragantDansa donarà suport a NATURES posant a l’abast del festival bona part dels seus recursos, mitjans i espais. Cedirà l’espai de tragantCamp, una de les seves seus situada a l’Alzina de l’Aguda, com a lloc de trobada del festival. També donarà suport en l’estructura, així com en les eines de difusió de les quals disposa el centre.

tragantDansa és un espai dedicat a la formació, la creació i la difusió de la dansa contemporània i les pràctiques corporals. Potencia la pràctica, el coneixement i l’apreciació de la dansa i altres disciplines al voltant del cos i del moviment i els valors que es desprenen de la dansa a escala corporal, emocional, social i cognitiu.

Olga Tragant
direcció

Es forma en Dansa als Estats Units, on viu durant set anys (1988 – 1993): Màster en Dansa Contemporània (Universitat d’Illinois) i Movement Research, Susan Klein School, Trisha Brown School. De tornada a Europa estudia a la School for New Dance Development, SSDO (Amsterdam, 1997). Més tard, l’any 2002 realitza una estada al Japó per estudiar Dansa Butoh. L’Olga també és llicenciada en Ciències de l’Educaci Física, Universitat de Barcelona, INEF i té un Màster en Psicologia de l’Activitat Física (Universitat d’Illinois 1988 – 93).


Maria Pinell
comunicació

Entre la comunicació i la recerca artística, cursa estudis de Periodisme i Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i, posteriorment, estudia un Màster Universitari de Recerca en Art i Disseny a l’escola EINA (Universitat Autònoma de Barcelona). Com a periodista, ha treballat en diferents institucions i projectes culturals, com la Fundació Antoni Tàpies o el Centre Cívic del Besòs, en l’àmbit de la comunicació i premsa.


Jaume Amigó
producció

Jaume Amigó és un artista que fa 15 anys va decidir marxar de la ciutat per viure i treballar en el poblet de l’Alzina de l’Aguda, instal·lant-hi el seu estudi de treball. A NATURES, Amigó coordina el programa de Residències de creació, els espais, el públic, entre altres tasques. Fidel a la seva vocació de pintor, en Jaume Amigó ha desenvolupat durant anys un llenguatge característic, personal, vinculat a la natura, a les seves transformacions, i a la terra. Els seus viatges al Marroc i sobretot al Japó han marcat considerablement la seva obra. Ha realitzat diverses escenografies per companyies de dansa i teatre.

festival NATURES

propostes artístiques en l’entorn rural