Organització i equip

Organització
Associació tragantNATURES

Equip
Direcció artística: Olga Tragant
Assistència de direcció: Jaume Amigó
Organització: Olga Tragant i Mel Balcells
Comunicació: Mel Balcells
Producció: Jaume Amigó
Vídeo: Productora Cosnu
Fotografia: Aida Vargas i Andreu Trias,
Cuina: Eduard Cortés

Associació tragantNATURES

Associació tragantNATURES té com a finalitat cultivar l’art en les seves diferents expressions i vessants: creativa, divulgativa i educativa. Ens centrem en les disciplines i llenguatges de l’art del moviment – sobretot, la dansa- i les arts plàstiques. Puntualment, també incorporem altres disciplines artístiques.

L’associació duu a terme cicles, mostres, tallers, xerrades i residències i realitza la seva activitat prioritàriament a l’Alzina de l’Aguda, a la Noguera, Lleida.


tragantDansa [educació i creació en moviment]

tragantDansa donarà suport a NATURES posant a l’abast del festival bona part dels seus recursos, mitjans i espais. Cedirà l’espai de tragantCamp, una de les seves seus situada a l’Alzina de l’Aguda, com a lloc de trobada del festival. També donarà suport en l’estructura, així com en les eines de difusió de les quals disposa el centre.

tragantDansa és un espai dedicat a la formació, la creació i la difusió de la dansa contemporània i les pràctiques corporals. Potencia la pràctica, el coneixement i l’apreciació de la dansa i altres disciplines al voltant del cos i del moviment i els valors que es desprenen de la dansa a escala corporal, emocional, social i cognitiu.

Olga Tragant

Ballarina, coreògrafa i professora de dansa. Es va formar als Estats Units, a Illinois (Universitat d’Illinois) i a Nova Iork (1988 – 95). De tornada a Europa estudia a la School for New Dance Development, SSDO (Amsterdam, 1997). Durant molts anys ha desenvolupat creacions pròpies havent actuat en teatres i sales de Catalunya, de l’estat espanyol i l’estranger. Des de l’any 2002 dirigeix tragantDansa, on desenvolupa gran part de la seva tasca docent i des d’on organitza diverses propostes de divulgació, suport a la creació i exhibició de la dansa.


Maria Pinell

Entre la comunicació i la recerca artística, cursa estudis de Periodisme i Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i, posteriorment, estudia un Màster Universitari de Recerca en Art i Disseny a l’escola EINA (Universitat Autònoma de Barcelona). Com a periodista, ha treballat en diferents institucions i projectes culturals, com la Fundació Antoni Tàpies o el Centre Cívic del Besòs, en l’àmbit de la comunicació i premsa.


Jaume Amigó

Fa ja 16 anys que Jaume Amigó va decidir marxar de la ciutat per viure i treballar en el poblet de l’Alzina de l’Aguda, instal·lant-hi el seu estudi de treball. Fidel a la seva vocació de pintor, en Jaume Amigó ha desenvolupat durant anys un llenguatge característic, personal, vinculat a la natura, a les seves transformacions, i a la terra. Els seus viatges al Marroc i sobretot al Japó han marcat considerablement la seva obra.
A NATURES, Amigó coordina el programa de Residències de creació, els espais, el públic, entre altres tasques.