Residències

del 15 al 28 de setembre de 2022

Ja tenim la RESOLUCIÓ de la convocatòria
per la Residència i Mostra al NATURES’22
FELICITATS !!!

El programa de Suport a la creació de NATURES inclou:

RESIDÈNCIA de CREACIÓ a tragantCamp
entre el 15 i 28 de setembre

MOSTRA dels treballs dins el Recorregut Itinerant de Propostes Artístiques
dins el festival el 1 i 2 d’octubre 2022.


sobre el programa de Residències

El programa de Residències de creació està dirigit a creadors professionals tant emergents com consolidats. Aquest any el NATURES 2022 acollirà 8 projectes, 4 propostes de dansa/moviment/cos i 4 d’arts plàstiques/visuals.
Enguany un dels projectes comptarà amb la participació del col·lectiu de l’Associació Alba /Fundació Santacreu a Guissona. Un grup de persones amb discapacitat col·laboraran amb un artista plàstic en la creació d’una peça de LandArt que es presentarà junt amb la resta de propostes artístiques, el dia 2 d’octubre.

Aquest programa és una part essencial del festival NATURES. La singularitat de NATURES, en apostar per treballs site-specifics en l’entorn de l’Alzina de l’Aguda, fa que les Residències de creació siguin una part integral i essencial del festival. Aquest serà el 4art any que NATURES integra aquest programa.

Els objectius principals del programa de Suport a la creació NATURES’22 són:

1. Facilitar un marc pel desenvolupament d’un treball de  creació que participi al festival NATURES ‘22

2. Donar suport a la creació i divulgació de treballs artístics que utilitzin els llenguatges de la dansa, el cos, les arts plàstiques i l’art de l’acció (o performance art) com a eixos vertebradors.

3. Fomentar el diàleg entre propostes artístiques i la natura i, concretament, amb el territori de l’Alzina de l’Aguda (la Noguera, Lleida).

4. Incentivar, nodrir, enriquir els processos creatius en treballar a partir de tot el que ens ofereix el paisatge i la natura.

5. Oferir un espai de creació en un entorn tranquil i silenciós, fora dels nuclis urbans i de la vida accelerada, que permeti endinsar-se en els processos creatius des d’un altre estat.

6. Oferir un espai i un temps de convivència i d’intercanvi entre els diferents artistes seleccionats i facilitar sinergies, col·laboracions i vincles enriquidors.

Les residències inclouen

+ Una setmana d’estada/residència a tragantCamp amb la possibilitat d’ús dels espais de treball a l’interior, que pugui complementar el treball en contacte amb el territori, a l’exterior.
+ Allotjament i espai de cuina-menjador i demés espais del centre.
+ Assessorament artístic, si es desitja, de la mà de la coreògrafa Olga Tragant i Jaume Amigó
+ Suport econòmic per a la creació d’una peça site-specific/Natura i la seva mostra dins el Recorregut Itinerant d’Intervencions Artístiques del dia 2 d’octubre 2022.
+ Trobades d’intercanvi d’experiència i coneixement amb la comunitat local, la gent del poble
+ Difusió del projecte en residència mitjançant les xarxes socials i web, portals especialitzats en cultura, a la premsa i programadors
+ Enregistrament de fotos i vídeo durant la residència i mostra. S’entregarà una selecció de fotos i el vídeo-resum del festival
+ Exhibició en les jornades amb públic en el festival NATURES’22

Les residències es portaran a terme amb 2 grups d’artistes barrejant disciplines, y entre el 15 i el 28 de setembre.