Sobre el Festival NATURES

NATURES és un Festival que gira al voltant de propostes artístiques que dialoguen amb la Natura, i concretament amb el paisatge rural de l’Alzina de l’Aguda, a la Noguera (Lleida).

Quan parlem d’Art a la Natura, de Land Art o LanDance, ens referim a les formes artístiques que treballen a la Natura, amb la Natura i a partir de la Natura. Així doncs, parlem de propostes artístiques en relació amb un territori, un paisatge, uns elements o un entorn específic.

NATURES és escoltar la Natura, crear amb ella i aprendre d’ella i amb ella. És prendre consciència del nostre vincle amb el territori i fer-ho des del llenguatge artístic, donant prioritat a les disciplines que sentim més properes: la Dansa, principalment, i les Arts Plàstiques.

NATURES és espai on repensar, sentir i apreciar l’Art des de la Natura, i on escoltar la Natura des de l’Art.

NATURES vol contribuir a dinamitzar un territori pel que fa a l’Art i la Cultura, creant sinergies entre la població rural local i els vinguts de la ciutat, facilitant el diàleg entre diversos col·lectius i públics.

Consulta el Programa de NATURES’20

Motivació / com neix NATURES


L’any 2005 l’artista Jaume Amigó i la ballarina / coreògrafa Olga Tragant varem arribar a la zona rural de l’Alzina de l’Aguda (la Noguera, Lleida), on vam restaurar les naus d’unes antigues granges en desús per convertir-les en espais de creació, engegant així el projecte de tragantCamp. Des d’aleshores, hem estat treballant per portar a terme trobades, tallers, laboratoris per seguir fomentant i investigant el diàleg entre Dansa i Natura, Art i Natura.

Durant molt temps varen imaginar diverses propostes per posar en marxa un festival que permetés continuar cultivant aquest interès. Al mateix temps hem anat coneixent més si més l’entorn, els seus habitants i les possibilitats que ens ofereix aquest emplaçament.

L’any passat, finalment, varen tirar endavant una primera edició de NATURES, el juny del 2019. La seva acollida va superar les nostres expectatives en molts sentits. El públic, els participants i els artistes van viure la proposta amb molt entusiasme. La confluència de públics va generar una proximitat molt enriquidora i especial per a tothom.

En aquesta segona edició continuem amb moltes ganes de fer arribar propostes que facin sentir d’aprop l’art i la natura i convidin a SENTIR, PENSAR i a FER VIBRAR a un públic ben divers.

Pel cultiu de la Dansa, l’Art i la Natura