tragantCamp

a l’Alzina de l’Aguda

tragantCamp

és la seu del festival NATURES i de tragantDansa situada en l’entorn rural de l’Alzina de l’Aguda, a la comarca de la Noguera (Lleida).

tragantCamp neix amb el desig de poder oferir diverses activitats en l’entorn rural, un espai per gaudir i concentrar-se sense les distraccions, el ritme i l’estrès que poden generar les ciutats. És un espai que es desplega a partir de 3 eixos: el moviment – dansa, l’art i la natura.

L’any 2005 l’artista Jaume Amigó i la ballarina i coreògrafa Olga Tragant van arribar a la zona rural de l’Alzina de l’Aguda (la Noguera, Lleida), on van restaurar les naus d’unes antigues granges en desús per convertir-les en espais de creació, engegant així el projecte de tragantCamp.

Des de l’any 2006, s’hi troba l’estudi de treball de l’artista Jaume Amigó. L’any 2015 s’acaba d’adequar una nau per les activitats de dansa i pràctiques corporals.
+ info sobre tragantCamp

l’Alzina de l’Aguda

L’Alzina de l’Aguda, també anomenada Alzina de Ribelles, és un poblet de 20 habitants situat a la comarca de la Noguera (Lleida), en el llindar amb la comarca de la Segarra. 

L’Alzina pertany al municipi de Vilanova de l’Aguda i es troba entre els pobles de Guissona i Ponts. Situat a 487 m d’altitud, des de l’Alzina hi veiem el Montsec, El Cadí i el Pirineu. Queda a 125 km de distància de Barcelona (a 1½ h en cotxe), i a 73 km de Lleida. Altres pobles de la vora són: Tàrrega, Artesa, Agramunt i Cervera.

El poble de l’Alzina es troba en mig d’un entorn envoltat de camps d’ordi i blat, i d’alguns bosquets d’alzines i roures, amb unes estacions molt marcades i un paisatge també molt canviant depenent de l’època de l’any. És un entorn molt tranquil i silenciós, amb molt baixa contaminació lumínica i per tant amb cels especialment estrellats.