[el NATURES és]

[dinamitzar món rural - descentralitzar l’art]

Volem donar vida i visibilitat al món rural a través de l’art i la cultura. I aportar un nou valor al territori.

Volem potenciar i donar a conèixer l’art contemporani (dansa / arts escèniques i arts plàstiques) a l’entorn rural i des del món rural, contribuir a la descentralització de l’art fent una societat més sensible i rica, es visqui on es visqui.

[connexió amb natura - benestar]

 Davant una societat cada vegada més i més digitalitzada, volem oferir propostes que ens connectin amb la natura i ens facin sentir, palpar, escoltar, observar i descobrir la seva saviesa i poètica, des de l’art.  Les propostes del NATURES des de la relació entre Creació contemporània i Natura, ens conviden a descobrir l’art  i la natura amb d’una nova mirada, aportant coneixement, creativitat i benestar.

[medi ambient –
art sostenible]

Volem tenir cura del nostre entorn i vetllem per desenvolupar un art sostenible, creat amb els elements i materials orgànics de l’ entorn, potenciant així un art de km0, creat i cultivat en el mateix lloc on es mostra.  Practiquem un art que no genera residus i que té cura que el medi ambient no pateixi.

[inclusió - intercanvi]

Volem afavorim una trobada que inclogui a tothom: públic del món rural i del món urbà, públic de diferents generacions i  procedències, artistes de diverses disciplines, artistes consolidats i emergents i gent amb capacitats i experiències diverses.

[el públic del NATURES ha dit]

[la premsa ha dit]

[ORGANITZACIÓ]


El Festival NATURES neix de la iniciativa de l’artista visual Jaume Amigó i la ballarina i coreògrafa Olga Tragant, qui des de tragantCamp, la seva residencia-tallers a l’Alzina de l’Aguda (la Noguera) promouen l’art i la creació contemporània en l’entorn rural.

Durant anys, varen imaginar diverses propostes per posar en marxa un festival a la vora de tragantCamp i el poblet de l’Alzina, i finalment, a l’any 2019, varen aventurar-se amb la 1ª edició del [festival] NATURES.

l’Associació tragant Natures
El NATURES s’organitza des de l’Associació tragant Natures i té com a finalitat cultivar l’art en les seves diferents expressions i vessants: creativa, divulgativa i educativa.

tragantCamp
és la seu del [festival] NATURES.
Es un espai que desenvolupa diverses activitats de divulgació i creació artística i porta la cultura i l’art al món rural. És un espai que es desplega a partir de 3 eixos: el moviment/dansa, l’art i la natura. El [festival] NATURES és la proposta més visibles de tragantCamp.

[EQUIP]

Direcció artística: Olga Tragant

Assistència de direcció: Jaume Amigó

Organització: Olga Tragant

Comunicació: Comunicant Bona Premsa

Producció: Jaume Amigó

Vídeo: Productora Cosnu

Fotografia: Aida Vargas i Andreu Trias

Disseny Gràfic: Mostassa Estudi Gràfic

Servei cuina: Eduard Cortés

Ajudants: Esperança Romero, Kike Iriarte, Montse Camps, Oriol Saula, Elsa Tragant