[Residències]

El programa de Residències de creació està vinculat al [festival] NATURES i  es dirigeix a creadors professionals tant emergents com consolidats que vinguin dels camps de la Dansa i Arts del Moviment i de les Arts Plàstiques i Visuals.
La singularitat de NATURES, en apostar per treballs site-specifics en l’entorn de l’Alzina de l’Aguda, fa que les Residències de creació siguin una part integral i essencial del festival. Aquest serà el 4art any que NATURES integra aquest programa.
El NATURES acull un total de 8 projectes / artistes, 4 propostes de dansa/moviment/cos i 4 d’arts plàstiques/visuals.

Enguany un dels projectes residents comptarà amb la participació del col·lectiu de l’Associació Alba /Fundació Santacreu de Guissona, que col·laborarà en la creació d’una peça de LandArt  juntament amb l’ artista Jaume Amigó.

PROJECTES / ARTISTES SELECCIONATS
RESIDÈNCIES I MOSTRA A LA 4ª EDICIÓ


EU
(aproximació 01) / Fàtima Campos i Joaquin Jara (Barcelona)

SAMSA / Col·lectiu Escarabat/  Laura Dorna
(Cardedeu, BCN)

EURITMIA / Dario Escriche (Teruel, Aragón)

CONSTEL·LACIONS / Daniela Frongia  (Sardenya, Itàlia)

ARRÒS / Anna Mateo i Miguel Barreto (València)

LENINA a l’Alzina de l’Aguda / Georgia Vardarou
(Grècia /St. Sadurní d’Anoia)

REFUGI / Jaume Amigó i Col·lectiu de CR Santacreu – Associació Alba

[Què ens proposem amb les Residències NATURES]

Facilitar un espai i acompanyament pel desenvolupament d’un treball de  creació que participi al festival NATURES ‘22

Oferir un espai i temps de convivència i d’intercanvi entre els artistes seleccionats de diferents disciplines, edats i procedències, i facilitar sinergies, col·laboracions i vincles enriquidors.

Fomentar el diàleg entre propostes artístiques i la natura i, concretament, amb el territori de l’Alzina de l’Aguda (la Noguera, Lleida).

Oferir un espai de creació en un entorn tranquil i silenciós, fora dels nuclis urbans i de la vida accelerada, que permeti endinsar-se en els processos creatius des d’un altre estat.

Donar suport a la creació i divulgació de treballs artístics que utilitzin els llenguatges de la dansa, el cos, les arts plàstiques i l’art de l’acció (o performance art) com a eixos vertebradors.

Incentivar, nodrir, enriquir els processos creatius en treballar a partir de tot el que ens ofereix el paisatge i la natura.